Lege woonkamer die volop gerenoveerd wordt

Je start met een verbouwing. Succes! We hopen dat je het overleeft, want bij een verbouwing komt heel wat kijken. Zeker op het vlak van tijd, stress, stof, vuil en viezigheid. Een verbouwing hoeft echter niet altijd een griezelverhaal te zijn. Je begint er het best goed voorbereid aan. Dat betekent dat je de ultieme checklist voor een verbouwing afvinkt. Wat houdt die checklist in? Hoe bereid je een verbouwing voor? In de hiernavolgende tekst vertellen we je hoe je dat het best doet om zoveel mogelijk stress te vermijden.

Hoe bereid je een verbouwing voor?

Je gaat verbouwen. Stel dat je je living volledig stript, herbezet, schildert, behangt, laminaat legt, de ramen isoleert… Een serieuze operatie dus. Wat doe je ondertussen met je spullen die in de living staan? Om goed te kunnen werken, doe je die beter gewoon weg. Je kan ze op een hoopje zetten in dezelfde of een aangrenzende ruimte en ze beschermen met een stofvrije hoes. Maar dat is toch niet het meest ideale scenario. Die spullen blijven immers in de weg staan tijdens de werkzaamheden. Na de verbouwing mag je ze dan ook nog eens beginnen schoonmaken, want stof is dé vijand van het huishouden.

Wat doe je met al je spullen?

Als je verbouwt, zorg je er beter voor dat al je spullen weg zijn. Dat je alles wat je niet vaak gebruikt letterlijk de deur uit zet. De spullen die je wel regelmatig gebruikt, hou je in je nabijheid. Maar de schommelstoel van oma die in de hoek van de living staat? Die kan toch wel even weg? Met je spullen kan je verschillende wegen uit. Je kan ze op zolder zetten, in de garage, in het tuinhuis. Maar als je er even over nadenkt, besef je dat die bewaarplaatsen verre van ideaal zijn. Denk maar aan de vochtigheid, koude, kilte, het ongedierte…

Box@Home, jouw witte ridder in nood

Hoe bereid je een verbouwing voor? Denk even aan Box@Home, want die biedt redding bij een verbouwing. Eenvoudig, flexibel, veilig en voordelig. Hoe werkt het? Alles wat vies en vuil kan worden en wat je niet meteen nodig hebt, steek je in een Box van Box@Home. Het volume van de Box bepaal je helemaal zelf. We hebben er van klein tot groot. Het volume dat je nodig hebt kan je eenvoudig berekenen via de calculator die je op onze website vindt. Je vult de dozen met spullen die je niet nodig hebt tijdens de verbouwing. Die dozen worden naar het Box@Home-magazijn gebracht en blijven daar veilig en proper staan zolang de verbouwing duurt. De verbouwing zal op die manier een stuk makkelijker verlopen, net omdat er geen spullen in de weg staan. Achteraf heb je heel wat minder poetswerk, want de magazijnen van Box@Home zijn onberispelijk qua hygiëne en houden alles wat wordt bewaard in een propere staat. Zoals het hoort.