Jong koppel staat voor hun huis en kijkt tevreden naar de opslagbox die ze net hebben ingeladen

Woningen worden steeds duurder, dat vertellen de krantenkoppen en de ervaringsdeskundigen ons toch. Groot wonen zal dus steeds meer gaan kosten, misschien wel onbetaalbaar worden, zeker voor jonge mensen. Veel mensen kiezen er dan ook voor om kleiner te gaan wonen. In de loop van een leven vergaart iemand echter tal van spullen. Wat doe je daar dan mee als je niet veel plaats hebt? Hoe optimaliseer je de ruimte in een kleine woning? Hieronder vind je alvast een aantal basistips. En lukt het niet, dan is er nog altijd Box@Home.

Hoe optimaliseer je de ruimte in een kleine woning?

  1. Optimaliseer het natuurlijk licht. Plaats een extra raam of dakraam en vermijd grote lamellen of gordijnen die de lichtinval belemmeren.
  2. Ga voor neutrale tinten die het natuurlijk licht weerkaatsen en elke ruimte groter doen lijken.
  3. Gebruik niet meer dan drie kleuren, naast eventueel een accentkleur die diepte toevoegt.
  4. Maak gebruik van spiegels die de ruimte dubbel zo groot doen lijken.
  5. Zorg voor functionele, passende, kleine en compacte meubels. Maar zorg zeker voor voldoende opbergruimte.

Tip 6 én belangrijkste tip: ga voor slimme opbergruimte

Kies voor onopvallende, geïntegreerde kasten en voor een hoger bed op een plateau, zodat je extra opbergruimte hebt onder het bed. Zorg voor kastjes boven je deur of onder het plafond. Scheid de ruimte in intieme, knusse hoekjes met een open kast die je dan als opbergruimte gebruikt. Installeer je werkplek onder de trap en voorzie een keukeneiland in het midden van de kamer die tegelijk keuken, tafel, werkblad en bar wordt. Je merkt het, meer dan mogelijkheden genoeg. Lukt het toch niet om genoeg opbergruimte te creëren? Laat Box@Home je dan helpen.

Doe een beroep op Box@Home om ruimte te optimaliseren in een kleine woning

Box@Home creëert een extra kamer voor jou buitenshuis. En brengt die zelfs naar je toe. Je stopt je overtollige spullen in een Box die Box@Home je bezorgt. Die Box wordt dan bewaard in één van de drie magazijnen van Box@Home. Veilig, flexibel en bestand tegen de tijd. Jij haalt de spullen terug zodra je plaats voor ze hebt. Je doet dat zelf of geeft een belletje naar Box@Home die de Box dan bij je thuis aflevert. Weet je wat eigenlijk het eerlijkste antwoord is op de vraag 'hoe optimaliseer je de ruimte in een kleine woning?' Koop gewoon niet te veel spullen. En heb je toch spullen te veel, sla die dan op bij Box@Home, dé ideale partner voor de tijdelijke opslag van spullen bij plaatsgebrek.